Antonopoulos: Å kjøpe kaffe med ‚Medium of Exchange‘ Bitcoin er en foreldet idé

Om Bitcoin fremdeles fungerer som et effektivt utvekslingsmiddel, har vært en debatt i kryptorommet. Mens noen bruker kryptovalutaen for betalingsbruk, ser mange på den som en bedre butikk av verdi blant andre kryptovalutaer og fiat.

I B itcoin-papiret var Satoshis mål å være en „peer-to-peer-versjon av elektroniske kontanter“ som ville lette online verdiutveksling mellom brukere uten tredjepart eller finansinstitusjon

Men siden Laszlo Hanyecz gjentatte ganger brukte titusenvis av BTC på å kjøpe pizza i 2010 med prisen på 1 BTC, handler det nå over $ 10 000, har mange blitt motvillige til å bruke bitcoin som et byttemiddel for dagligdagse kjøp som en bolle med pommes frites. eller en kopp morgenkaffe. De foretrekker å holde den “digitale eiendelen” som en langsiktig investering mens de spekulerer i at verdien vil øke i fremtiden.

Av denne grunn har mange hevdet at Bitcoin ikke lenger fungerer som et byttemiddel, siden det nå blir brukt mer som en butikk av verdi.

Imidlertid er populær Bitcoin-talsmann og blockchain-pedagog Andreas Antonopoulos „litt uenig.“ Mens han diskuterte Bitcoins pengepolitikk sammen med Krakens vekstleder, Dan Held, i den sjette episoden av “ Why Bitcoin Now “ -serien med Unchained, hevdet han at Bitcoin fremdeles veldig mye utfører sin funksjon som et byttemiddel.

Antonopoulos hevdet at bruk av billige kjøp som en kopp kaffe for å bestemme betalingsbruken av Bitcoin er foreldet, selv om han innrømmet å bruke det som et av eksemplene i boken sin

“Vi må slutte å tenke på å kjøpe en kopp kaffe som den primære aktiviteten til et medium i byttesystemet. Å kjøpe en billett ut av Syria kan være et mye mer interessant eksempel å bruke i den sammenheng. På det tidspunktet som et byttemiddel er det allmektig, ”forklarte han.

Antonopoulos la videre til at to „antakelser eller forutsetninger“ kommer til å tenke når vi diskuterer Bitcoins verdiutvekslingsstatus.

Først bemerket han at folk flest bruker Bitcoin som en „mellomledd økonomi.“ Dette er med andre ord mennesker i sirkulær økonomi som bruker kryptovalutaen som en jernbane. For eksempel jobber folk og tjener lønn i fiat-valuta, konverterer den til Bitcoin, og holder den i noen tid eller bruker den til noe annet, før de konverterer den tilbake til fiat igjen.

„Når du ser på det fra dette perspektivet, gjør økonomien det veldig utfordrende å bruke byttemiddelet,“ la han til.

Den andre kategorien mennesker lever i Bitcoin-økonomien, tjener og bruker BTC i stedet for fiat. De i Bitcoin-økonomien, ifølge ham, ville ha nytte av Bitcoins funksjon som utvekslingsmiddel.

Ved å bruke seg selv som et eksempel, forklarte Antonopoulos at han tjener Bitcoin og bruker den til å motregne sine gjeld. En økning i prisen på Bitcoin vil være til fordel for dette settet av mennesker, siden det vil bety å bruke mindre Bitcoin til forpliktelser, men samtidig tjene mer Bitcoin.